sursa internet
Datorita profilului nutritional complex, cu cel putin
190 de substante nutritive, inclusiv toate vitaminele cunoscute, catina si-a
castigat renumele de panaceu universal, ocupand podiumul componentelor
folosite in industria farmaceutica.
Catina are un profil nutritional impresionant:
- Acizi grasi esentiali - Omega 3, 6, 9 si rar Omega 7
- Vitamine si Minerale - care acopera aproape toate functiile organismului
- Antioxidanti - Inclusiv Superoxid dismutaza (SOD), cel mai puternic antioxidant
- Peste 190 de fitonutrienti.
Catina este o sursa suplimentara de vitamine C, A, si E, beta-caroten, minerale, aminoacizi si acizi grasi. Un studiu recent sugereaza ca uleiul din seminte de catina ajuta la pierderea in greutate, insa cercetarea este in curs de desfasurare. Pe de alta parte, cercetatorii chinezi au finalizat un studiu care sugereaza ca extractul de ulei de catina se poate reduce nivelul colesterolului, reduce angina pectorala si imbunatatirea functiei cardiace la pacientii cu boli cardiace.
In medicina naturista exista multe utilizari si indicatii pentru catina. Frunzele si florile sunt utilizate pentru artrita, ulcer gastro-intestinal, guta si eruptii cutanate sau iritatii. Extractul de catina poate fi folosit pentru tratarea acneei, rosaceei, muscaturilor de insecte si arsuri solare. Ceaiul preparat din frunze contine vitamine si minerale, antioxidanti, aminoacizi si acizi grasi. Ceaiul este de obicei folosit pentru scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului seric, sau pentru cresterea imunitatiii. Uleiul de catina este folosit in medicina traditionala pentru a incetini deteriorarea procesului de agilitate mentala asociata cu imbatranirea si pentru a reduce efectele secundare medicamentelor folosite in tratarea cancerului.
Fructele de catina se pastreaza foarte bine in mierea de albine. De asemenea, prin prelucrarea fructelor de catina se obtin numeroase produse, precum suc, nectar, sirop, gem, jeleu, dulceturi, lichioruri, diverse bauturi alcoolice.
De ce sa consumam catina? Pentru ca:
Catina are un profil nutritional impresionant:
- Acizi grasi esentiali - Omega 3, 6, 9 si rar Omega 7
- Vitamine si Minerale - care acopera aproape toate functiile organismului
- Antioxidanti - Inclusiv Superoxid dismutaza (SOD), cel mai puternic antioxidant
- Peste 190 de fitonutrienti.
Catina este o sursa suplimentara de vitamine C, A, si E, beta-caroten, minerale, aminoacizi si acizi grasi. Un studiu recent sugereaza ca uleiul din seminte de catina ajuta la pierderea in greutate, insa cercetarea este in curs de desfasurare. Pe de alta parte, cercetatorii chinezi au finalizat un studiu care sugereaza ca extractul de ulei de catina se poate reduce nivelul colesterolului, reduce angina pectorala si imbunatatirea functiei cardiace la pacientii cu boli cardiace.
In medicina naturista exista multe utilizari si indicatii pentru catina. Frunzele si florile sunt utilizate pentru artrita, ulcer gastro-intestinal, guta si eruptii cutanate sau iritatii. Extractul de catina poate fi folosit pentru tratarea acneei, rosaceei, muscaturilor de insecte si arsuri solare. Ceaiul preparat din frunze contine vitamine si minerale, antioxidanti, aminoacizi si acizi grasi. Ceaiul este de obicei folosit pentru scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului seric, sau pentru cresterea imunitatiii. Uleiul de catina este folosit in medicina traditionala pentru a incetini deteriorarea procesului de agilitate mentala asociata cu imbatranirea si pentru a reduce efectele secundare medicamentelor folosite in tratarea cancerului.
Fructele de catina se pastreaza foarte bine in mierea de albine. De asemenea, prin prelucrarea fructelor de catina se obtin numeroase produse, precum suc, nectar, sirop, gem, jeleu, dulceturi, lichioruri, diverse bauturi alcoolice.
De ce sa consumam catina? Pentru ca:
·
fortifica inima
·
intareste sistemul
imunitar
·
este un puternic
antiinflamator
·
da rezultate eficiente in tratarea
nenumaratelor boli
·
sustine
efortul intelectual, performanta sportiva
·
stimuleaza
creativitatea, considerat fiind un adevarat elixir al fericirii
·
are o intensa actiune nutritiva,
revitalizanta si de refacere a tesuturilor afectate
·
contine de 2 ori mai multa
vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. In fructele coapte, continutul depaseste 400-800
mg la 100 g suc proaspat
·
contine vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E,
K, P, F
·
are in componenta celuloza, betacaroten
(intr-un procent net superior celui din pulpa de morcov)
·
cuprinde microelemente: fosfor, calciu, magneziu,
potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe.
Stiati ca:
Uleiul de cătina a fost folosit pentru a vindeca arsurile victimelor dezastrului nuclear de la Cernobîl?
Rusia foloseste ulei de catina pe pielea cosmonautilor pentru a ajuta la vindecarea arsurilor cauzate de radiatiile care apar in momentul reintrarii in atmosfera terestra?
China a folosit sucul de catina ca bautura nationala in timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008?
Uleiul de cătina a fost folosit pentru a vindeca arsurile victimelor dezastrului nuclear de la Cernobîl?
Rusia foloseste ulei de catina pe pielea cosmonautilor pentru a ajuta la vindecarea arsurilor cauzate de radiatiile care apar in momentul reintrarii in atmosfera terestra?
China a folosit sucul de catina ca bautura nationala in timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008?
Read more at http://www.petitchef.ro/articole/retete/catina-panaceul-universal-aid-540#h2xPHpQEq6twQ9ms.99
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu